Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εσείς πόσες φορές χαμογελάτε;

Τα παιδιά γελάνε περισσότερες από 400 φορές την ημέρα. Αντίθετα, ένας ενήλικας γελάει κατά μέσο όρο 15 φορές την ημέρα. Συνεπώς αν ζούμε με ένα παιδί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διάθεση μας θα είναι καλύτερη.

Οι μικροί μας φίλοι έχοντας  διαφορετική επαφή με τον σημερινό κόσμο και απομακρυσμένοι από το ψέμα ή το κακό χαρίζουν το χαμόγελο τους αυθόρμητα. Τι κάνει άραγε ένα τόσο μικρό άνθρωπο  να χαμογελάει σχεδόν όλη μέρα; Ίσως η αθωότητα και η αντίληψη για το περιβάλλον γύρω του. Ένα περιβάλλον χωρίς προβλήματα, αντιπαραθέσεις και κρίση, γεμάτο με παιχνίδια και φωτεινά χρώματα.

Ένα παιδί μπορεί να χαμογελάσει γιατί κατάφερε να ενώσει τα κομμάτια από το παζλ του. Πράγματα απλά, καθημερινά που του δίνουν ευχαρίστηση και αίσθημα ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πράγματα που ίσως εμείς οι μεγάλοι να μην βρίσκουμε νόημα χαράς για το λόγο ότι οι ευθύνες, οι φρενήρεις  ρυθμοί και η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε ότι η χαρά και η ουσία της ζωής βρίσκεται στις «μικρές λεπτομέρειες».

Τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Ένα χαμόγελο που εισπράττουμε έχει ως συνέπεια να το ανταποδώσουμε και κυρίως αν μας χαμογελά ένα παιδί να το ανταποδώσουμε διπλά. Οι άνθρωποι μιμούμαστε τις εκφράσεις των άλλων και επηρεαζόμαστε από τα συναισθήματα. Η συντροφιά ενός μικρού φίλου ίσως είναι η καλύτερη αφορμή για μια όμορφη μέρα με αίσθηση αισιοδοξίας που πηγάζει από ένα αυθόρμητο χαμόγελο.  Πιστέψτε με! Δεν έχει περάσει μέρα στην τάξη που να μην με έχουν κάνει να χαμογελάσω ξεχνώντας οποιαδήποτε έγνοια!

 Έτσι τι καλύτερο έχετε να κάνετε από τα να χαρίζετε το χαμόγελο σας απλόχερα και αυθόρμητα όπως ένα παιδί; Κάνει τη ζωή σας ομορφότερη! Και αν είστε διστακτικοί απλά κάντε παρέα με ένα μικρό ανθρωπάκι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου